Jag tror inte det spelar någon roll hur mycket du betalar för kastruller och stekpannor. Det viktiga är ju att dom klarar induktionshällen och det gör dom flesta utom de allra billigaste.
När vi bytte till induktion för några år sen fick jag byta ut mycket. Bla köpte jag ett grytset på Werner & Werner. Inte billigt men tyvärr skulle jag vilja byta ut dom. Beror inte på nya hällen utan på att handtagen är så fånigt utformade att det samlas vatten i dom i diskmaskinen. Jag får nippran!
Det känsligaste kapitlet är stekpannor. Om du har haft häll tidigare så vet du vad jag menar. En stekpanna som slagit sig är hopplöst oanvändbar på glashäll, oavsett uppvärmningssätt. Jag har lärt mig den dyra vägen att låta stekpannan stå kvar på hällen och svalna före disk för att inte slå sig. Den dyra Hackman slog sig snabbare än Ikeas.
--------------------
Rensar ogräs i sydligaste Bohuslän, ett blåshål i zon 2-3
|