Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vin i matlagning
          Orchid
          Inlägg 25-10-2004, 21:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 490
          Medlem sedan:
          22-06-2004
          Medlem nr: 3 919



          Kanske finns det någon vänlig själ som kan hjälpa mig med den här frågan.
          Jag hade en diskussion med en vän angående vin som används i matlagning. Han menade att alkohol inte fins kvar i maten, utan att det är fruktsmaken man vill komma åt. Varför använder man vin då, frågade jag.
          Så, anledningen till att jag undrar är pga att jag inte dricker alkhol, eller äter mat där alkhol använts.
          Hur kan jag veta om alkoholhalten finns kvar i tex färdig frysmat som man köper. Finns inte i alla, men ja menar i dom som de finns.


          --------------------

          "Be the difference that makes the difference, you are the difference"
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          uno
          Inlägg 26-10-2004, 07:03
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 310
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 256



          CITAT (Virgo @ 26-10-2004, 00:26)
          Det går knappast att avgöra vad för sorts vin som används i matlagning.
          ok det går nog att skilja på rött o vitt.

          Spara alla vinslattar i en särskild vinflaska, som förvaras i kylen. Bra att ha när man gör vinsås.

          Alkohol kokar (förångas)vid 78,3°C, så egentligen ska det inte finnas någon alkohol kvar i såsen (maten).
          Men en blandning av vin och vatten gör att kokpunkten av alkoholen närmar sig vattnets och det "alltid" finns ett uns av alkohol kvar.
          Väldigt lite, mycket mindre än i alkoholfri cider t.ex. Knappt mätbart.

          Det man eftersträvar med vin, cognac eller madeira är ju smaken, dvs smakämnena som finns i drycken.

          Så använd gärna vin eller sprit i maten. Ingen blir full och inga fosterskador blir det.
          Så Orchid du kan vara lugn!
          Jag tror att dundernykteristen Ringholm inte vägrar äta sjötunga med vinsås.

          Alkohol förångas väl alltid vid 78.3 grader oavsett om det är i form av 13 % vin eller 40 % konjak som användes. Hur lång tid det tar beror väl på mängden 100 % alkohol. Men troligt är det väl att jag har fel så rätta mig med en utförlig förklaring.
          Bästa hälsning
          Uno

          PS Hur gör Du gradtecknet?


          --------------------
          unozon1-2
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 16:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon