Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Ostbeläggning
          Gossen Ruda
          Inlägg 08-12-2011, 09:10
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Slänger ut en fråga här för att kolla kunskaperna. Jag har märkt att det på varje ost jag använder blir en vit beläggning som jag undrar över. När jag börjar använda den skär jag alltid bort en skiva på ovansidan och sidorna. Jag gör slut på den på ungefär en vecka och när det är några dagar kvar börjar det synas en vit beläggning på sidorna så jag får skära bort en skiva en gång till. Nu är ost ett levande material men jag undrar ändå. Knappast or-kvalster men kan det vara mögel? Något som osten avsöndrar? Det konstiga är att det kommer sällan på den kanten där det varit paraffin. För den som undrar är det Arla Herrgård.

          Redigerat av Gossen Ruda: 08-12-2011, 09:11


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Myosotis
          Inlägg 09-12-2011, 12:21
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Jaha okej "brukar räcka" njaa jag vet inte, jag fortsätter nog slänga. Inte för att det händer att osten möglar när man har höns...


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 09-12-2011, 12:46
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          CITAT (Myosotis @ 09-12-2011, 12:21) *
          Jaha okej "brukar räcka" njaa jag vet inte, jag fortsätter nog slänga. Inte för att det händer att osten möglar när man har höns...

          Höns i kylskåpet? biggrin.gif

          Samma här för fö, dvs att osten knappast hinner mögla, men jag äter upp den själv.

          Redigerat av Gossen Ruda: 09-12-2011, 12:47


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          Bettis
          Inlägg 10-12-2011, 08:23
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 4 213
          Medlem sedan:
          07-02-2007
          Medlem nr: 9 061



          CITAT (Gossen Ruda @ 09-12-2011, 12:46) *
          Höns i kylskåpet? biggrin.gif


          rotfl.gif märkliga människor det finns giggle.gif


          --------------------
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Gossen Ruda   Ostbeläggning   08-12-2011, 09:10
          *Stintan*   Hur förvarar du osten? Gissar på mögel men det låt...   08-12-2011, 10:28
          Markus_H   har också sett detta och undrat. I vissa ostsorter...   08-12-2011, 11:04
          Carl   Har noterat detta fenomen. Jag misstänker att det ...   08-12-2011, 12:25
          Gossen Ruda   Jag får kanske tillfråga Arla? :g:   08-12-2011, 12:31
          *Stintan*   Har du för varmt i kylskåpet?   08-12-2011, 12:38
          Gossen Ruda   Har du för varmt i kylskåpet? 4-5 grader. Tydligen...   08-12-2011, 12:42
          KRT   Varför inte fråga Arla? Mitt förslag är att det ä...   08-12-2011, 13:15
          Myosotis   tror det är salt.   08-12-2011, 14:03
          omk   tror det är salt. Håller med ! Många små vita...   09-12-2011, 01:32
          jaj-51   Jag får mest beläggningar runt midjan :P   08-12-2011, 14:33
          Gossen Ruda   Jag har skickat en fråga till Arla, kan ta upp til...   08-12-2011, 14:46
          Anma   Jag tror att det är fukt som samlas i osten och fä...   08-12-2011, 18:05
          RB9310   Har faktiskt aldrig varit med om det. Dock har ost...   08-12-2011, 21:47
          Peztis   Om en ost blir vit av fukt så blir den lite geggig...   08-12-2011, 23:01
          Myosotis   Jag tror faktiskt att det är mögel. Jag brukar skä...   08-12-2011, 23:58
          Eva i Skåne   Om det är mögel ska man väl slänga hela osten...   09-12-2011, 09:04
          RB9310   Vad beror fukten på i så fall? Har alltid osten i ...   08-12-2011, 23:44
          Carl   När man tar ut osten hur kylskåpet är den kall. Ha...   09-12-2011, 10:54
          Gossen Ruda   Ost är det enda livsmedel där man inte behöver kas...   09-12-2011, 11:50
          Myosotis   Ost är det enda livsmedel där man inte behöver kas...   09-12-2011, 11:57
          Gossen Ruda   Ställde en fråga till automat-Rosa på Arla, där bo...   09-12-2011, 12:14
          Gossen Ruda   Fick svar nu från Arla: Bra att du hör av dig til...   09-12-2011, 12:21
          Myosotis   Höns i kylskåpet? :D :giggle:   09-12-2011, 13:26
          Peztis   Om bröd är mögligt slänger jag hela påsen direkt -...   09-12-2011, 23:06
          Anna-Karin Lundberg   Ett ost-tips till dem där osten räcker länge: Jag ...   10-12-2011, 14:12
          skånepåg   Jag tror inte jag sett nåt sånt? :o Men en ost på...   10-12-2011, 16:04


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 13:34
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon