Medlem
Antal inlägg: 23 957
Medlem sedan: 08-11-2002
Medlem nr: 296
Slänger ut en fråga här för att kolla kunskaperna. Jag har märkt att det på varje ost jag använder blir en vit beläggning som jag undrar över. När jag börjar använda den skär jag alltid bort en skiva på ovansidan och sidorna. Jag gör slut på den på ungefär en vecka och när det är några dagar kvar börjar det synas en vit beläggning på sidorna så jag får skära bort en skiva en gång till. Nu är ost ett levande material men jag undrar ändå. Knappast or-kvalster men kan det vara mögel? Något som osten avsöndrar? Det konstiga är att det kommer sällan på den kanten där det varit paraffin. För den som undrar är det Arla Herrgård.
Redigerat av Gossen Ruda: 08-12-2011, 09:11
--------------------
Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです
Medlem
Antal inlägg: 5 158
Medlem sedan: 18-02-2009
Medlem nr: 21 199
Jag tror inte jag sett nåt sånt? Men en ost på runt 400 gram varar typ bara en vecka hos mig =) Jag gillar mest prästosten och gouda och jag har de i en plastpåse, jag försöker ju tätsluta det så bra som möjligt och har runt 4 grader i mitt kylskåp