Här är två nya favoritrecept:
Citronsill Lag: 3 nejlikor 1 tsk hela vitpepparkorn 1 tsk hela kryddpepparkorn 1 ½ dl socker 1 ½ dl vatten Övrigt: 2 citroner 1 gul lök 10-15 cm purjolök 4-6 sillfiléer (inläggningssill, köp redan urvattnad, eller vattna ur själv)
Blanda alla ingredienser till lagen och koka upp. Låt svalna. Riv skal av två citroner (bara det gula, det vita blir beskt) och pressa ur saften. Blanda ner det rivna citronskalet och 1 ½ dl av citronsaften i lagen. Skiva en gul lök och 10-15 cm purjolök. Dela sillfiléerna i bitar och varva med löken, häll på citronlagen och låt smakerna mogna i kylen i 1 dygn.
Wasabisill 2 dl crème fraiche (jag tog 1 dl crème fraiche och 1 dl turkisk yoghurt sist, det blev nästan bättre) 2 msk wasbipasta 420 g Abba ”5-minuterssill” i bitar (Obs: ej inläggningssill!) 3 msk hackad gari (inlagd ingefära) 1 dl hackad gräslök 1 tsk socker 1 krm salt
Blanda allt till en slät smet. Låt stå 1 dygn så att smakerna mognar.
Ett tips är att låta sillen mogna i tillknutna vanliga 2-3 l plastpåsar, det tar väldigt lite plats och lagen kommer åt överallt!
Redigerat av josohl: 16-12-2011, 11:46
|