Nej, ingen ättika i citronsillen, citronsaft (1,5 dl skall i) gör det jobbet!
Tidigare år har vi ätit sillen både 4 och 5 dagar efter den varit "klar" (dvs nästan en vecka efter den gjordes), det har funkat utmärkt! Den enda sillen som varit lite problematisk var en limesill (med skalbitar) som blev väldigt besk när den fått stå några dar extra (citronsillen klarar sig dock fint några extra dagar , det är ju inget vitt skal med i den).
En regel är väl (som alltid) att bara ta fram så mycket man tror går åt så att maten inte åker ut och in i kylen och däremellan blir varm massa gånger. Även här tycker jag plastpåsarna är suveräna, jag mognar och förvarar sillen i tillknutna vanliga 2-3 l plastpåsar i kylen (huller om buller i en plastlåda eller bunke för det blir lätt lite slabbigt utanpå) och sen lägger jag upp lagom mycket på fina fat eller i trevliga burkar när det är dags att äta. Tar det slut är det lätt att fiska fram lite fler bitar från en påse i kylen!
Redigerat av josohl: 19-12-2011, 09:35
|