Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Bästa egeninlagda sillarna?, Lämna ditt bästa recept!
          josohl
          Inlägg 04-12-2009, 18:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 516
          Medlem sedan:
          21-08-2004
          Medlem nr: 4 341



          Det bästa på julbordet är sillen...
          En av mina favoriter är svart vinbärssill, gäller bara att på sommaren komma ihåg att lägga några klasar i frysen...
          Har du några kanonrecept?

          1 burk inläggningssill (420 g)
          ca 20 svarta vinbär
          1/2 dl outspädd svartvinbärssaft

          Lag
          1 1/2 msk ättiksprit (12%)
          1 1/4 dl strösocker
          1 1/2 dl vatten
          1 lagerblad

          Koka upp samtliga ingredienser till lagen så att sockret löser sig och låt svalna, häll i saften. Skiva sillen i portionsbitar och varva med svarta vinbär i en burk. Fyll upp glasburken så att sillen täcks. Låt stå kallt i minst två dygn.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          smuleborg
          Inlägg 20-12-2011, 17:05
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Mannerströms glasmästarsill (recept finns på nätet). Den är ett måste. Får du inte tag på hel saltsill kan filéer funka, om än inte riktigt lika bra.

          Senapssill. Jag vattnar ur saltsillfiléer. Lägger den i 1-2-3 lag ett dygn. Låter sillfiléerna rinna av. Rör ihop en hovmästarsås. Vänder ner sillen i såsen. Låter stå till nästa dag. Lite extra dill på vid servering.

          Förra året gjorde jag en "chilesill" som vi tyckte mycket om, kan inte hitta receptet (om jag nu följde något, förmodligen gjorde jag det på ett ungefär). Fritt ur minnet, jag karamelliserade sockret kastrull, tills det blev riktigt brunt. Hade i vatten, ett uppkok. Och till sist ättika. Jag varvade (urvattnad salt-) sill, chile, citron (jag har lite svårt för lime, kan funka bra här har jag en känsla av, i stället för citron då), ingefära (tror jag) och purjolök, med lagen. Det blev väldigt uppskattat på julbordet.

          Portvinssill. Jag vattnar ur saltsillfiléer. Lägger den i 1-2-3 lag ett dygn. Låter härligheterna rinna av. Gör ny inläggning, med tonvikt på portvin (ju mer desto bättre). Kryddpeppar efter smak. Lite mycket tunt skuren rödlök. Nåt sånt.


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          josohl   Bästa egeninlagda sillarna?   04-12-2009, 18:04
          KURT   Om man har möjlighet så tycker jag att det är bätt...   05-12-2009, 05:08
          smuleborg   Det blir alltid ett par "nya" (chili, ci...   07-12-2009, 23:27
          Fågelvägen   1,5 dl socker? :w00t: Det måste vara ett recept fö...   09-12-2009, 11:52
          netaave   Godast och enklast 2 brk väl avrunna bitar av mat...   09-12-2009, 17:56
          josohl   Här är två nya favoritrecept: Citronsill Lag: 3 n...   16-12-2011, 11:42
          josohl   Jag har förresten utvecklat svart vinbärssillsrece...   17-12-2011, 17:09
          Överbölingen   Tack för de recepten. Svarta vinbären gick åt h-e ...   17-12-2011, 22:21
          Peztis   Jag ska försöka mig på den där varianten av citron...   18-12-2011, 10:35
          Peztis   Passar på att fråga i denna tråd... Det brukar st...   18-12-2011, 21:26
          josohl   Nej, ingen ättika i citronsillen, citronsaft (1,5 ...   19-12-2011, 09:33
          tummeliten   Ett gammalt recept på inlagd sill Vattna ur sille...   19-12-2011, 14:26
          Peztis   Nu har jag lagt in sill med citron, purjo, rödlök ...   21-12-2011, 19:49
          mamamaggan   Här fick jag flera bra idéer . Letar efter något s...   21-12-2011, 23:23
          josohl   Jag har gjort 3 extra nya varianter i år (ja, jag ...   22-12-2011, 14:11
          smuleborg   Kan förresten förtydliga det där med inläggningssi...   27-12-2011, 19:31
          Peztis   Kardemumma och sill känner jag inte några likhetst...   22-12-2011, 22:13
          Peztis   Vill bara rapportera att ceitroncillen med ingefär...   26-12-2011, 22:22
          josohl   Av årets nykomlingssillar var faktiskt apelsinsill...   27-12-2011, 19:25
          Överbölingen   Vill bara meddela att Wasabisillen blev en höjdare...   28-12-2011, 15:44
          josohl   Vill bara meddela att Wasabisillen blev en höjdare...   28-12-2011, 17:09
          Peztis   Dags att lyfta denna tråden lite med en vecka och ...   16-12-2012, 18:26
          Tikka   Oj vad många goda förslag här fanns :) Svartvinbär...   19-12-2012, 21:24
          gunsta   Jag gör flera sillar men favoriten hos oss är den ...   19-12-2012, 21:31
          Peztis   Gunsta, inga kryddor alls i den ryska sillen?   20-12-2012, 17:01
          gunsta   Gunsta, inga kryddor alls i den ryska sillen? Nej...   20-12-2012, 17:09
          smuleborg   Jag har bestämt för mig att urvattnad saltsill mås...   20-12-2012, 20:38
          Peztis   Jag har idag lagt in citron/ingefärssillen men jag...   20-12-2012, 22:50
          Peztis   Smakade igår av sillarna och de verkar bli supergo...   22-12-2012, 21:57
          Peztis   Hmmm... visst var de kanske goda men men såååå god...   26-12-2012, 12:35
          gunsta   Nu är all sill slut - den sill som var bäst var de...   26-12-2012, 15:51
          josohl   Snart midsommar och silldax igen! Ni som inte ...   14-06-2014, 12:16


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 12:59
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon