Just detta om under hur lång tid maten ska/kommer att serveras är ganska viktigt, eftersom olika rätter är olika känsliga och vissa saker blir gräsliga om de hålls varma för länge.....
Plockmat brukara vara uppskattat, vi har då och då fått medelhansinspirerad buffe; utgå tex från en kall eller ljummen pastasallad (vegetarisk m pasta, pesto, mozzarella, oliver och soltorkade tomater) och komplettera med något gott bröd, och lite tapasliknande rätter som var och en kan välja vad man vill. Rätterna kan tex vara inlagda kronärtskockshjärtan, lufttorkad skinka, kycklingspett eller någon form av kalkon (kanske skivat kalkonbröst), grillad paprika, och zuchini, några goda ostar, tomat o mozzarella-sallad, inlagd fetaost etc. Det bästa är att man kan ha det som är temperaturkänsligt i mindre uppläggningar och fylla på efter hand, och det som är inlagt brukar inte vara så känsligt. Vill man vara ambitiös kan man göra minipizzor som man serverar ljumna.
--------------------
Ärvd trädgård i sydvästra Skåne (zon 1)
|