Medlem
Antal inlägg: 180
Medlem sedan: 11-05-2011
Medlem nr: 45 419
Vågar man ta fram sina fikon nu tro? Om man håller koll på väderrapporterna och tar in om det väntas bli frost? Eller är det för tidigt? De är helt nya förra året, och har övervintrats i matkällaren - svalt och mörkt och utan blad.
Medlem
Antal inlägg: 23 015
Medlem sedan: 13-08-2005
Medlem nr: 6 358
Dock brukar fikon torka in i grön färg, lever det så är det en mörk grönt saftig färg och ev kommer det vit saft ur. Är det dött är det ljusgrönt och ser torrt ut, man kan knäcka det lätt. Svårt att se på bilden om den fått knoppar. Men det ser väl nästan ut som det.
Jag har med köpt exakt samma fikon på Netto (köpte det förra året) med frigolit skydd nära en vägg så har det klarat senaste vintern med noll skador. Och den växte snabbt förra sommaren dock hade min invintringsproblem som gjorde att bladen frös men som tur var frös inte skotten ner.