CITAT (Huggorm @ 03-08-2012, 22:42)

När blev det vanligt att äta ris i Sverige, det måste ha varit senare väll?
jag har få minnen av ris annat än gröt och det var ju mest till jul.annars var det havregrynsgröt och mannagrynsgröt som gällde.likaså var det sällan kyckling serverades,mer vanligt var kokt höns,ingen höjdare.ytterst sällan pasta(det var köpemat)annat än i skolan där det serverades stuvade makaroner och falukorv med lingonsylt.däremot på 70-talet var det ju vanligare,ris o currykyckling.
tror att det beror mycket på hur och var man bodde.min barndom var fortfarande mycket självförsörjning med grönsaks/potatisodling,syltning och saftning,blåbär,lingon,jordgubbar,fläder,hallon och hemmagjord nyponsoppa,sovel var mycket fisk,ål,kött oftast gris och höns(sega o trådiga).då det ibland saknades pengar köptes inte så mycket.bröd o kakor/bullar bakades hemma,ägg erhölls billigt från farfar som hade hönsgård.
ack ja,vad nostalgisk man blir,jag o syskonen hade egentligen en bra,sund uppväxt. ulf