Jag har en lergryta som jag tar fram kanske var 5:e år eller så... Så det var dags nu i helgen!
Jag la en fransyska i marinad vid lunch. Vid tretiden la jag lergrytan i vattenbad och under tiden så började jag plocka fram grönsaker som jag tvättade, ansade och skar i bitar. Detta plockade jag fram: Potatis Palsternacka Paprika Morot Brysselkål Grönkål Purjolök Vitlök Tomat Bönor (egna från trädgården)
La detta i botten av grytan och sedan la jag steken på, lite nedtryckt bland grönsakerna. 175 grader i 2 h längst ned i ugnen. Kokade lite mer potatis på spisen också. Jag hällde av skyn som blev och redde med smör, mjöl och grädde. Kryddade med soya, it. salladskrydda, peppar och äppelgélé.
OJ så gott det blev! Det blev inte mycket kvar av köttet!
--------------------
* ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
|