Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hel kyckling i ugn - hur få smak på köttet?
          Peztis
          Inlägg 19-10-2012, 14:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Om man helsteker/grillar en kyckling i ugnen så tycker jag bara att kryddningen sitter ytterst, det går liksom inte in i själva köttet. Jag jämför lite med grillad kyckling som man kan köpa i affären.

          Jag brukar ta bort allt skinnet (ingen av oss äter det i alla fall) och krydda eller lägga i marinad några timmar. Visst blir det gott men det blir ett annat resultat i alla fall.

          Hur brukar ni göra?


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          smuleborg
          Inlägg 23-10-2012, 19:39
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Ta för guds skull inte bort skinnet! Fyll och späcka kycklingen med ex. vitlök, sardeller och rosmarin. Helst dagen innan. Innan du sätter in fågeln i ugnen, fyll den med t.ex. ett par klyftor citron, vitlök och rosmarin. Ringla över olivolja. Stek fågeln till en början på hög temperatur, sänk den när den tagit färg. Den blir saftigare och godare om den steks färdig på låg ugnstemperatur.

          Till fest! Späcka kycklingen med: Torkad blötlagd KJ, mycket lätt stekt i olivolja/smör med charlottenlök. Hacka dadlar, aprikoser och hasselnötter. Blanda ihop med KJ och lök, häll i en skvätt grädde. Mixa. Salt och peppar. Smaka av. Späcka. Skiva över smör och ringla över olivolja innan du sätter fågeln i ugnen. Hög värme tills fågeln har fått fin färg, sedan låg. Ös ofta (det sänker också värmen i ugnen!).

          Utan späck och fyllning! Hög temperatur i ugnen. Gnid in fågeln med peppar och salt. Hyvla smör på fågeln. TA INTE BORT SKINNET! Kanske en skvätt olivolja. In i hög värme. Sänk värmen när fågeln fått färg. Stek färdigt på låg temperatur. J. Oliver: Skär ett par skåror i låren (låren blir ju färdigstekta sist, då kan filén vara torr och tråkig).

          Det viktigaste är valet av kyckling, Bosarp(eko)-kyckling smakar bäst. Näst bäst är Bjärekycklingen.


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 11-08-2025, 07:54
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon