Tack till trådskaparen Peztis

!
I dag dammade jag av min Schlemmentopf och la i potatis, morötter, lök, vitlök, äpple, persilja, citron och sedan en färsk kyckling delad i 4 delar. Salt o peppar också förstås. Oj, oj så gott

! Varför i hela friden använder vi inte denna skatt oftare sa vi båda två

. Hela middagen i en gryta. Det är ju sååå enkelt. 1-1½ timma i 250 grader. Sista kvarten utan lock för lite färg på köttet. Framförhållning är väl det enda som behövs...
Ska köpa fläskkarré och katrinplommon och göra Åsas plommonspäckade fläskkarré en annan dag

.
Hörde att Römertopf har ett litet handtag på locket medan Schlemmentopf inte har det. Vet inte om det stämmer.
Kom inte på att jag skulle ta kort förrän grytan nästan var tom. Ser inte så aptitligt ut men här kommer några bilder iaf.
002__Schlemmertopf_lergryta.jpg ( 205.78k )
Antal nedladdningar: 39
001__smak_av_70_tal.jpg ( 248.02k )
Antal nedladdningar: 92