Sonen har fått ett "recept" från en arbetskompis som brukar åka till USA. Såhär grillar man kyckling "over there".
Det som behövs är ju naturligtvis en hel färsk (eller tinad) kyckling med skinn. Du gnuggar ev upp skinnet med handen så att du kan peta in lite kryddkvistar emellan skinnet och köttet. Sen tar du en 50 cl ölburk och dricker upp / häller ut ungefär hälften. Stoppar i en hel vitlök, klyftad och skalad i burken. Sen trär du upp kyckligen på ölburken och ställer alltihopa på en plåt och steker i ugnen på ganska låg temp, kanske 150 gr, i några timmar.
Kycklingen "står upp" så att säga. Värmen i ugnen gör att ölet kokar bort och tillsammans med vitlöken, smaksätter kycklingköttet från insidan.
Jag har inte gjort detta själv, men det låter både enkelt och gott ! Och annorlunda !
--------------------
Women and cats do as they please, men and dogs should relax and get used to the idea - Robert Heinlein
|