CITAT (Motti @ 30-01-2013, 23:18)

Har hört och har hört KRT !ett nötkreatur ska ha vit fet punkt slut om du inte tror på vad jag säger kan du ju ringa upp Per Morberg och fråga ,eller någon annan känd Cheff .Sedan undrar jag hur många av er här som utalar er och driver med det jag säger har vuxit upp på ett lantbruk och vet vad ni talar om ? har ni någon erfarenhet av jordbruk och köttuppfödning ?
Inte för att jag är säker på vad du menar men om jag saken klart för mig så hävdar du;
1) att karenstiden för ab i Sverige är 3-4 månader - Vilket är FEL
2) att antibiotika ger gulfärgat fett och importerat kött har gult fett pga antibiotika-ackumulering
3) att svenskt, antibiotikafritt kött alltid har vitt fett
4) att det importerade köttet, med ab ger resistens - väntar fortfarande på svar om hur det skulle kunna ske...
Vad gäller fett så googlade jag lite och alla hemsidor tycks vara överens om att gult fett tyder på välmörat kött av bra kvalité, se t.ex. här;
http://www.fallmanskott.se/djurkunskap-for...kott/tillagning Dessa är dessutom Kgl hovleverantör, så du ursäkta mig om jag tror mer på dem än dig Motti.....
Redigerat av KRT: 30-01-2013, 23:36