Köper hel fryst lax som tinas o sen gnids in med salt-citronpeppar-muskot-vitlökpulverblandning. Inuti den lägger jag strimlad purjo och dill. Ugnsbakar den och låter den kallna. Tar av skinnet och lägger upp fisken på ett stort fat där jag dekorarer den och fatet med salladsblad, citronskivor, dill, ärtor, körsbärstomater, gurka. Superenkelt och kan göras i ordning i förväg. Till den gör jag en kall sås (gräddfil, vispad vispgrädde, majonnäs, salt, peppar, dill) och så potatis förstås. (Lägger in mer exakta mått om du önskar)
Lammstek gör vi oftast till en av påskmiddagarna men i år har vi inte planerat det, om vi nu inte ändrar oss förstås. Har ett recept där man gör ett kryddsmör av massa kryddor och lägger på steken i slutet. Såsen blir så smarrig sen också. (Säg till om du vill ha recept)
Påskbakelse gjorda på rulltårta, vispgrädde och persikohalvor är ju nästan ett måste också.
--------------------
Balkong- och frilandsodling i zon 3
|