Den är som malcolm skriver en påskefterrätt från Finland - gjord på rågmjöl, malt, sirap och pomeransskal bl a. Man äter den med gräddmjölk och ev strösocker. Jag är mycket förtjust i memma och äter det varje år - finns i nästan varje butik, Fazer tillverkar det mesta. Kartongen är fyrkantig och i år gul - kan varierar i färg. Det finns en lång tradition kring memma och hur man tillverkar den. Själv fick jag av en kollega för många år sedan ett recept på memma. Den blev god men det tog mycket lång tid att grädda memma - minns inte på rak arm men säkert ett dygn - vätskan i den ska i princip dunsta bort och den sk smakranden ska framträda. Numera köper jag memma - det går lika bra och är lika gott.
Redigerat av gunsta: 01-04-2013, 14:41
--------------------
Ibland, när jag säger vad jag tänker, märker jag att så tycker jag inte. Kanin (Nalle Puh)
|