Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Inspiration och recept - fläskkotlett, Vad kan man göra med det?
          Peztis
          Inlägg 07-04-2013, 10:51
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Att hitta på vad man ska äta kan gå fort eller vara hopplöst! Det gäller för mig både till vardagsmaten, helgmiddagen eller när man ska bjuda på lite festligheter.

          Man står där i kylskåpet och skakar på huvudet eller funderar i affären - vad kan jag göra med detta?

          Så inspirera mig och varandra med tankar, idéer och recept -
          vad kan man göra med fläskkotlett - hel eller i skivor?


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Peztis
          Inlägg 07-04-2013, 11:08
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Igår gjorde jag för första gången hel fläskkotlett i ugn - det blev hur gott som helst!

          Peztis hela fläskkotlett i ugn

          ca 1 kg hel fläskkotlett utan ben
          2 vitlöksklyftor, pressade
          1 msk färsk rosmarin, finhackad/-klippt
          1 tsk färsk timjan, finhackad/-klippt
          salt
          peppar
          chilipulver
          soya

          Rör ihop allt till en pasta som masseras in i köttet. Sätt i en köttermometer, lägg på ett ugnsfast fat och ställ in i ugn, 175 grader, tills temperaturen är ca 68 grader (tror det tog mindre än 1 h). Ta ut och svep folie över medan det vilar i ca 15 min. Skär köttet i tunna skivor.

          Sås:

          Skyn från köttet
          ca 1 dl grädde
          ca 1 msk vetemjöl
          2 tsk äppelgelé
          ev salt och peppar

          Sila skyn, koka upp, vispa i mjöl och grädde. Koka upp och ha i gelén, smaka av med mer kryddor om det behövs.

          Servera med t ex klyftpotatis, äppelgelé och majs.

          Jag tror att köttet eg skulle tjäna på att marineras med pastan någon eller några timmar (över natten?) men jag hade inte den tiden igår. Dessutom så kan man skära skåror i köttet så att kryddorna tränger ned mer.

          I alla fall, det blev riktigt gott! Och enkelt!

          Redigerat av Peztis: 07-04-2013, 11:09


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 11:52
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon