CITAT (gnon49 @ 02-07-2013, 16:00)

Själv tror jag vi är ute på mycket tunn is genom den monokultur som vi ju bygger vårt överflöd av mat på. Såg ett program från Afrika där folk som odlade genom "gamla" metoder fick betydligt större och rikare skördar än där man odlade efter "senaste rönen". Dessutom är det ju välkänt att allt som odlas/uppfödes utan en massa gifter eller tillsatser, i slutändan har högre kvalitet och smakar bättre. Att man dessutom genmodifierar över artgränserna känns inte bra. Men allt handlar om pengar, ingenting annat. Idag finns nog inte någon giftfri mat längre, bara att inse fakta.
Stora monokulturer är självklart dåligt för miljön, vad har det med GMO att göra?
Massa gifter är onyttigt men påverkar inte smaken, vad har det med GMO att göra?
Tillsatser tillsätter man efter odling/uppfödning, så oavsätt om det rör sig om GMO eller inte.
Smaken påverkas främst av hur snabbt man driver upp växten samt av jordens beskaffenhet, transport, förvaring och om man låter tex en frukt mogna under transport i stället för på trädet. Vad har det med GMO att göra?
Varför känns inte det bra? Väldigt många av våra matväxter är korsningar mellan flera arter, alltså en helt onaturlig genetisk blandning.
Det mesta styrs av pengar det är sant, vad har det med GMO att göra?
Det är nog svårt att inte få i sig miljögifter nu för tiden det är sant, vad har det med GMO att göra?