Vegetarisk lasagne är jättegott!
Du behöver: 1 påse hackad spenat 500 gram keso 2 burkar krossade tomater 1 grönsaksbuljongtärning 1 gul lök salt peppar olja 1 paket lasagneplattor
Ostsås: 4 dl mjölk 2,5 dl riven ost salt
1) Smörj en ugnsform och lägg ut lasagneplattor så att det täcker botten. 2) Hacka löken och fräs. Smula i buljongtärningen och puttra tills löken är mjuk. Häll i krossade tomater, salta, peppra och låt puttra ett tag. Häll sedan upp i formen. 3) Använd samma kastrull och häll i spenaten, när spenaten är tinad, häll ner keson och låt även det koka ett tag. Salta och peppra. Lägg ut plattorna över det första lagret och häll över spenatröran. 4) Lägg ut plattor över lager två och gör ostsåsen; häll mjölken i en kastrull, red mjölken med mjöl eller redning tills den nått den tjocklek du vill ha på ostsåsen. Salta och peppra. Häll i den rivna osten. När den rivna osten är smält bred ut överst på lasagnen. 5) Ugnstemp: 200°C. Tid: cirka 20 minuter eller tills den är gyllenbrun.
Bon apetit!
--------------------
Livet är härligt när man kan njuta av frukostkaffet till fågelkvitter och dofterna från kryddodlingen.
|