Risotto
1 dl olivolja 4 dl avorioris 3 schalottenlökar 1 paprika champinjoner 2,5 dl torrt vitt vin 1 liter hönsbuljong ev 50 gram margarin 2 dl riven parmesanost 1 dl persilja, grovhackad 10 cocktailtomater
1) Finhacka schalottenlöken, skiva champinjonerna och bryn i olja i en kastrull eller större stekpanna. 2) Tillsätt avorioriset och låt det fräsa med tills det börjar se torrt ut. 3) Häll i vinet och låt det koka in. 4) Tillsätt hönsbuljong, ca 1 dl i taget, låt koka in och rör hela tiden. Lägg i tärnad paprika. Klart efter cirka 20-25 minuter. 5) Ställ kastrullen åt sidan och rör ner parmesanost, en del brukar också ha i margarin. Avsluta med persilja. 6) Lägg upp i djup talrik och garnera med tomaterna, avsluta med att ringla lite olivolja och lite svartpeppar på.
Kanongod och krämig risrätt!
Redigerat av Natur liv: 18-07-2013, 06:48
--------------------
Livet är härligt när man kan njuta av frukostkaffet till fågelkvitter och dofterna från kryddodlingen.
|