CITAT (gnon49 @ 05-12-2013, 22:24)

Jag köper en bit pressylta varje jul. Den smakar väl okey men inte som den hemgjorda man alltid hade förr på julbordet. Likaså rullsylta som jag gärna vill ha på julbordet. Julskinka kan jag vara utan även om det givetvis är gott om den tillagats rätt. Får kanske chansa på en färdigkokt (som faktiskt smakade ok)även i år.
i år kommer jag att satsa på mat från tingsryd.
där finns en tillverkare av charkuterier som kör med gamla recept.
provat flera av deras varor och de är kanon!!!
deras leverpastej,gräddig och lagom kryddad och med anjovis som en riktig pastej skall innehålla.
deras korvar är gudomliga,så långt från scan du kan komma.med rejält köttinnehåll och lagom blandning av olika kryddor.
i växjö har också en gammaldags ostaffär öppnat,och på citygross httar man en hel disk med närproducerat,
smålänsk korvkaka,det är en höjdare.
min lokala affär satsar mest på scan och ica basic.svårt om man inte tar genom ica menar han,ett konstigt synsätt då brödet levereras från andra och likaså finns flera sorters mejerivaror från olika håll.
men de (ica-handlarna) är kanske bundna till sin egen grossist? ulf