CITAT (zissi @ 13-01-2014, 23:04)

CITAT (Whiskuchi @ 29-08-2013, 11:06)

Det allra enklaste måste vara detta:
1 fryst fiskblock
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde
Herbamere örtsalt
Lägg blocket (som helst skall vara fryst) i en trång form.
Strö örtsalt på fisken.
Häll mjölk och grädde runt fisken.
Sätt in i ugnen på 175 grader i 40-50 min.
Klart!
Det där enkla receptet provade jag häromdagen fast jag tinade min fisk och hade 3 dl vispgrädde. Att tre så enkla ingredienser kan bli så gott

.Eftersom min fisk var tinad tog jag 200 grader i ca 25-30 minuter.
Vi gjorde precis det här när jag var liten på tidigt 90-tal. Fast då tillagades det i mikron, (för allt skulle lagas i mikron på den tiden) men vad jag minns gick det klart fortare än 40 min, och blev riktigt saftigt och bra. och sjukt enkelt var det. Viktigt dock med mycket örtsalt, helst trocomare som är den lite smakrikare varianten av samma märke. På 90-talet hade man självklart pressad potatis till.
Fast nu är jag vegetarian och har nog inte ätit fisk på minst 15 år.
Om det var helg, kunde man om man hade tur få gå ut i garaget och hämta en 33cl glasflaska hallonsoda eller fruktsoda som fanns i drickabacken, fast det var ju bara vid lite festligare tillfällen.