Jag är mer och mer noga med, vad jag köper för kött.
Min butik har slutat sälja danskt griskött och sänkt priset på svenskt fläskkött.
Efter länken om "svininfluensan" blir jag ännu mer noggrann.

CITAT (*Stintan* @ 29-05-2014, 23:53)

Eftersom jag tycker vi ska ha svenska bönder så väljer jag att köpa svenskt i så stor utsträckning som möjligt. Det borde ju alla göra som bryr sig annars så är ju svenska bönder snart ett minne blott. Har vi inte alla ett ansvar här? Jag kanske är naiv men jag tror faktiskt att den stooora majoriteten också vill ha kvar svenska bönder men kanske inte inser allvaret så mer information ger större medvetenhet. Alla kan välja, antingen bryr man sig eller så inte och det hänger på viljan. Varför köpa dansk vispgrädde 36% som innehåller förtjockningsmedel när man kan köpa svensk vispgrädde 40% utan tillsatser? Ren okunskap skulle jag vilja påstå för man vet inte att vispgrädden är dansk när det står ARLA på den. Ockelbo ost som bara förpackas i Ockelbo men tillverkas i Holland, hur många vet det? Bara exempel.
Det finns svensk korv, svenskt pålägg. Färdiglagat går fetbort här och varför skulle man inte kunna efterfråga svenskt kött om man går ut och äter (vilket jag aldrig gör)?
Du verkar tro att det mesta är omöjligt att förändra jag föredrar att tro att det mesta är möjligt att förändra bara viljan finns.
Klart det går att förändra.
Det jobbiga är allt läsande på förpackningarna i början.
Men man lär sig fort, vad som är vad, det handlar om att börja någonstans.
Kvalite hjälper inte bara på konsumtionsvaror, utan även på den mat, vi stoppar i oss.
Redigerat av pejori: 31-05-2014, 11:28