Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Söker recept med chili..., Vad kan man göra av all chili?
          Pyssel-Fia
          Inlägg 26-07-2014, 11:19
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 37
          Medlem sedan:
          10-03-2008
          Medlem nr: 14 543



          Jag odlar väldigt mycket chili i år. Mycket för att de är så vackra med alla olika färger och former, men något vill jag ju även göra med dem.

          Alla förslag och recept är välkomna både på maträtter, inläggningar, marmelad, såser mm.

          Chilimarmelad är jag lite extra intresserad av. Min man älskar det och brukar få en burk då och då av en arbetskompis. Hennes recept vill hon tyvärr hålla hemligt, så jag hoppas att någon här kan hjälpa mig.

          Vad brukar ni göra med er chili?

          Tacksam för alla idéer!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          kolonista
          Inlägg 26-07-2014, 16:20
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 180
          Medlem sedan:
          07-10-2012
          Medlem nr: 77 174



          Hej. Man kan göra chilisalt.

          4 chiliefrukter
          2 dl grovt havssalt

          Mixas i matberedare.
          Torka på bakplåtspapper på en plåt i 75 grader i ugnen.

          Antalet chilisar kan man variera, dom är ju olika stora och olika starka.
          När saltet är torrt så får det kallna innan man häller det på glasburk med skruvlock.

           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 26-07-2014, 16:50
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (kolonista @ 26-07-2014, 17:20) *
          Hej. Man kan göra chilisalt.

          4 chiliefrukter
          2 dl grovt havssalt

          Mixas i matberedare.
          Torka på bakplåtspapper på en plåt i 75 grader i ugnen.

          Antalet chilisar kan man variera, dom är ju olika stora och olika starka.
          När saltet är torrt så får det kallna innan man häller det på glasburk med skruvlock.

          Jag hade nog minskat på saltet och tillsatt lite salt i taget. När man mixat chilin ska saltet suga upp så mkt som möjligt av saften men inte bli för salt blandning heller för då blir det bara översaltat när man använder det i mat.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-07-2025, 12:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon