CITAT (LenaTuring @ 03-01-2005, 18:35)
CITAT (GoSatta @ 03-01-2005, 14:36)
Bordsgrillen är grymm om du ska köra asiatisk mat. förmarinera fläsk, kossa, räkor, lever etc. sen sitter man allisammans å grillar tillsammans. mäkta gott.
Det där låter onekligen rätt mysigt.
Men då kommer det i mitt minne upp en annan pryl som inte är använd på år och dag nämligen en fonduegryta av järn. Det var väldigt populär med vin eller ostfondue för ett antal år sedan. Man satt med vänner runt ett bord med varsin liten fonduegaffel med olika färger på, som man sedan spettade allehanda matbitar på och sedan ner i fonduen! (Det var innan man skaffade barn det

)
Fondue grytan är perfekt att använda till Sukiyaki om man har barn,mina gillade den rätten dem tyckte det var roligt med pysslet runt omkring. Dessutom satt dem länge vid matbordet.
4 port.
Ingredienser
1-2 gula lökar
1-2 flaskor Blue Dragon Sukiyakisås
500g entrecôte
1 liten purjolök
200g kinakål / salladskål
8-10 små färska champinjoner
4 ägg
Gör så här:
Skär köttet med mycket vass kniv i lövtunna skivor, lättast i skärmaskin när köttet är halvtinat. Arrangera alla de skurna ingredienserna på ett stort fat. Servera äggen råa i små skålar.
Rätten tillagas traditionellt vid bordet, som fondue, varvid kött och grönsaker tillagas efter hand i den uppvärmda Sukiyaki-såsen. Detta tillagningssätt kräver två flaskor Sukiyaki-sås (2x150ml). Tag upp kött och grönsaker ur såsen när de är genomkokta. Doppa i det uppvispade ägget och njut. Servera med Blue Dragon Risnudlar eller japanskt Sushi-ris.
Det går även utmärkt att först bryna kött och grönsaker i en gryta på spisen och därefter tillsätta den färdiga Sukiyaki-såsen. Låt koka upp och servera! Då räcker 1 flaska Sukiyaki-sås till 4 portioner. Servera enligt ovan.