CITAT (Trampendal @ 08-03-2016, 02:35)

Precis. När jag gick i skolan på 60-talet var en del måltider köttfria, men det basunerades ju inte ut på något sätt.
Det var mat helt enkel. Ät och håll käften, typ.

Halaj!
Visst. Vår konsumtion av kött har ökat från 50 kg/pers/år till > 85 kg/pers/år. mellan 1960-2015. Nästan en fördubbling! Diagram:
https://jordbruketisiffror.wordpress.com/20...aren-1960-2015/Jag tror inte det här konceptet med att lyxa till det med en söndagsstek existerar längre. Det är liksom söndagsstek varje dag numera.
Och nog hade barnet fått specialkost om de hade kunnat hänvisa till en religion som påbjuder att det vid varje måltid
måste finnas bitar av ett dött djur i maten. Men jag tror att en sån religion blir svår att hitta. I sammanhanget måste man också komma ihåg att vegetarisk kost inte utesluter animaliska produkter som ägg, smör, mjölk mm.
Man får skilja mellan vegansk och vegetarisk mat.
I praktiken tror jag det här handlar om besparing och inget annat. Kött är dyrt.
Men besparing har en dålig klang och kan ge protester. Miljötänk däremot har positiva associationer.
//T