Här är en god, kryddig köttgryta: 4 portioner Ingredienser 400-500 g grytbitar, av nöt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd paprika olja, eller flytande margarin 1 tsk malen ingefära 2 tsk malen koriander 1 msk gurkmeja 1 1/2 tsk salt 2 tsk currypasta röd eller grön 1 burk kokosmjölk, 400 g 2 msk vetemjöl
Skär köttet i mindre bitar. Skala och grovhacka löken. Pressa vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn köttet i omgångar i lite fett och lägg över i en gryta. Låt ingefära, koriander och gurkmeja fräsa med mot slutet. Fräs lök, vitlök och paprika och blanda allt i grytan. Krydda med salt och currypasta och häll i kokosmjölken. Koka upp under omrörning och låt koka på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 45 minuter. Rör om då och då.
Rör ut mjölet i lite vatten och blanda ner redningen i grytan. Sjud några minuter och smaka av.
Caprice
--------------------
Caprice Stockholm zon 2-3 Vita non est vivere sed valere vita est
|