Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vindruva med tunt skal och fast fruktkött, zon 3?
          Skogshallon
          Inlägg 05-08-2016, 22:46
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1
          Medlem sedan:
          05-08-2016
          Medlem nr: 84 273



          Det verkar finnas många nya druvsorter i handeln nu. Vi har redan en vinranka som "följde med huset" och som ger sen skörd av hyfsat goda men alltför saftiga, rinniga druvor, med segt skal och väldigt mycket kärnor, förmodligen bättre att göra vin av. Vi vill ha en eller två andra sorter som passar oss bättre.

          Vi skulle vilja hitta en druvsort som passar att äta färsk, som har tunt skal och fast fruktkött och gärna få eller inga kärnor - och givetvis med god smak. smile.gif Dessutom behöver den vara härdig minst till zon 3, utomhus i halvskyddat läge.

          Jag har förstått att Himrod inte är tillräckligt härdig hos oss, så den är nog ingen idé att försöka med.
          Hur är druvorna hos Sukribe och Zilga?
          Är det någon som har provat någon annan härdig sort som ni kan rekommendera som ätdruva?

          Jag hoppas på bra tips! smile.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Mjärden
          Inlägg 21-09-2017, 19:54
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 410
          Medlem sedan:
          10-10-2013
          Medlem nr: 79 127



          Så har den första säsongen med vinrankorna börjat nå sitt slut. Zilga kom igång bra i våras och satte frukt framåt sommaren, men Suskribe var trögstartad och kom inte igång förrän framåt juni och satte heller inte någon frukt.
          Vädret i år har varit mycket sämre mot förra året, så det har inte hänt så mycket med Zilga den sista månaden, bara några har blivit mörkblåa. Jag smakade en druva idag, men den var väldigt sur.
          En fråga; kan man ta in druvklasarna och låta dem mogna inomhus ? (i så fall väntar jag till efter nästa vecka, då det skall bli varmare och soligare)

          Redigerat av Mjärden: 21-09-2017, 19:55
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 22:37
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon