Det beror på vad det är. Bröd tex måste ha lite sötning vid bakningen för att få igång jäsningen. Sen kan jag hålla med dig att vissa matvaror är onödigt söta tex smaksatt youghurt speciellt vanilj som är äckligt söt. Jag har en sötningströskel och går det över den blir det inte gott längre. Jag började med choklad med mycket lite socker och om jag tar en vanligt sockrad chokladbit känns det som det värker i tänderna. Jag har ett tips vid syltkokning. Med undantag av lingonsylt tar jag 4 dl socker till 1 kg bär, i blåbär har jag sänkt det till 3 dl, men för att sylten i skall bli för "slabbig" tillsätter jag flytande Certo. Med mindre socker i sylten känner man bärsmaken bättre. Men solen har sina fläckar, har väldigt svårt att dricka nyponthe med lite socker. Kaffe ½ råsockerbit, the 1 bit, nyponthe 2 1/4 bit, jobbar på att komma ner till 2.
|