Köttfärskebab med broccolicouscous och limesås ca 4 port
500 gram köttfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk paprikapulver 1 vitlöksklyfta 1 ägg 1 msk vetemjöl röda paprikabitar 8 blötlagda grillspett
Broccolicouscous: 4 dl couscous 4 dl grönsaksbuljong 2 msk smör/margarin 300 gram broccolibuketter 1 purjolök ½ tsk salt
Limesås: 2 dl (lätt) creme fraiche rivet skal och saft av en lime salt, socker
ugn: 200 grader
Arbeta samman alla ingr. till färsen, forma till 8 rullar och trä upp på spetten. Stick också en paprikabit på varje. Lägg spetten på ett galler över en eldfast form. Pensla med lite matolja. Stek spetten mitt i ugnen ca 15 min. Vänd spetten och sätt ugnen på grill. Stek spätten några minuter till så att de får fin färg.
Koka upp buljongen och lägg i couscous. Låt svälla under lock ca 6 min.
Ansa och skär broccoli och purjo i mindre bitar. Fräs dom mjuka i lite matfett. Tillsätt lite vatten och låt det puttra i några minuter.
Rör ner grönsakerna med skyn i couscousen. Smaka av med salt.
Rör samman (lätt) creme fraiche med skal och saft av lime. Smaka av med salt och socker.
Smaklig måltid
mvh Marie ps hittade det här receptet i en veckotidning förra sommaren ds
--------------------
~ Marie zon IV ~
" Man lär av sina misstag genom att upprepa dem tillräckligt många gånger "
|