Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Att krydda bröd
          nejlika
          Inlägg 13-02-2005, 13:55
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 169
          Medlem sedan:
          18-12-2004
          Medlem nr: 4 790



          Kan någon tipsa mig om några bra brödkryddor och annat man kan prova med? (Jag bakar mest grahamms bullar, scones och "snabba limpor")


          --------------------
          Nosce te ipsum (Känn dig själv)
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 13-02-2005, 22:25
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Prova det här då ni som har barn i skolutflyktsålder eller barn som ska ta mellis själva när de kommer hem. Då är dom här bra att ha i frysen bara till att tina i micron, jättegoda också till en vegetarisk soppa.



          OST & SKINKBULLAR


          125 GR MARGARIN
          5 DL MJÖLK
          50 GR JÄST
          2 TSK SALT
          2 MSK VIT BAKSIRAP
          14-15 DL VETEMJÖL SPECIAL


          FYLLNING: MARGARIN, 10 SKIVOR SKINKA, halverade
          1 PÅSE RIVEN OST, PIZZAKRYDDA


          Smält fettet, tillsätt mjölken och värm till 30-35 gr.
          Smula jästen i bunken och häll över vätskan, rör till jästen löst sig.
          Tillsätt salt, sirap och nästan allt mjöl, spar lite till utbakningen.
          Arbeta degen smidig. Jäs i 30 min under duk.
          Dela degen i två delar, kavla varje del i en ½ cm tjock rektangel,
          Bre på margarin, fördela skinka och ost över och rulla ihop den.
          Skär cmtjocka skivor och lägg på plåt för jäsning i 20 min.
          Pensla med ljummet vatten och strö på kryddan.
          Grädda i 225 gr i 10 min.


          KÖTTFÄRSMUFFINS

          FYLLNING: 100 GR KÖTTFÄRS
          ½ BRK MAJS
          1 DL RIVEN OST
          1-2 MSK TOMATPURÉ
          SALT & PEPPAR

          Fräs färsen, tillsätt majs, tomatpuré, kryddor och ost.
          Rör till osten smält och bundit ihop röran.
          Låt den svalna.



          DEG: 8,5 DL VETEMJÖL
          3,5 DL POLENTAGRYN
          1 TSK SALT
          2 TSK BAKPULVER
          3 ÄGG
          100 GR SMÄLT MARGARIN
          2 DL KESELLA
          2 DL MJÖLK


          Blanda alla torra ingredienser i en skål.
          Vispa ihop resten och häll det över den torra blandningen.
          Gör ”bollar” lagom stora för muffinsformar, gör ett hål med
          tummen, lägg ca 1 tsk av fyllningen i hålet och förslut.
          Lägg bollen i en pappersform med skarven nedåt.
          Grädda i 225 gr i 15-20 min.


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 05:34
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon