Gubben hade biodling till hobbybruk tills Varroakvalstret gjorde entré...då tappade han lusten.
Det är nog inget man "lever" på precis...du kanske kan få ut en 40 kilo honung ur en kupa men då skall ju den slungas och silas sen och tappas på burkar...och honung är det kladdigaste som finns och det slutar aldrig kladda heller
Man får mata bina med sockerlag när man tagit honungen...ungefär lika mycket som man tagit bort honung så det blir ju jobb med det också.
En hel del utrustning får man ha ...slunga, silar, rökpust, bidräkt, burkar, vaxrivare m.m plus bikuporna då med ramar och vax. Har en bekant som förvarar sin honung i en gammal mjölktank och det är ju inget man ställer i hallen precis så detär allt bra att ha ettutrymme som man bara hanterar honung i...pga av kladdfaktor plus att det gärna drar till sig bin när det luktar honung...
Sen har vi Varroakvalstret då...det ger sig på larverna (tror jag) men det går väl att hålla i någorlunda schack men då krävs det mycket tid och skötsel...
Detta är det lilla jag vet som den som fick torka kladdet under några år...

...det finns säkert de som vet mer...