Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Saffran, Har fått krydda i present
          Ciczi
          Inlägg 27-04-2005, 07:10
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 836
          Medlem sedan:
          19-07-2004
          Medlem nr: 4 113



          Hej

          Fick en ask med saffran av goda vänner och nu undrar jag om någon har förslag på vad man kan göra med den? Skulle vara skoj att laga någon mat med saffran i. Har ni några recept att dela med er av?

          Ciczi


          --------------------
          Egenföretagande Trädgårdsingenjör. Besök www.tradgardsservice.com

          ********************************************************

          "Mest klorofyll vinner!!!"
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Castea
          Inlägg 27-04-2005, 13:21
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          SYDFRANSK TORSKGRYTA MED SAFFRAN, 4 pers

          400 g torskfilé (färs eller fryst)
          2 gula lökar
          1 bit purjolök
          100 g färska champinjoner
          2 msk olja
          1 burk krossade tomater
          2 msk hummerfond eller 1 fiskbuljongtärning
          2 dl vatten
          1 pressad vitlöksklyfta
          0,5 pkt saffran
          2 msk tomatketchup
          2 msk färsk oregano eller timjan
          1 tsk salt

          Skär torsken i kuber och strö över 0,5 tsk av saltet. Skala lökarna och skär dem i bitar. Skölj och strimla purjolöken och skär champinjonerna i fyra delar.

          Värm oljan i en stekgryta eller en teflonpanna och fräs grönsaker och svamp en stund. Slå sedan på tomatkrosset och resten av ingredienserna utom torsken.

          Låt allting puttra 10-15 min. Vänd försiktigt ner torskbitarna och koka ytterligare ca 5 min. Servera med kokt ris eller potatis.


          POTATISGRATÄNG MED FÄNKÅL OCH SAFFRAN, 2-3 pers

          3-4 potatisar
          1-3 vitlöksklyftor
          1 fänkålsstånd
          0,5 g saffran
          1-2 tsk salt
          1-2 krm svartpeppar
          1 tsk oregano
          2 dl vispgrädde

          Smörj en ugnsform. Skala och skiva potatisarna. Blanda saffran med vispgrädde. Skär fänkålen i mindre bitar. Lägg potatis och fänkål i formen. Salta och häll över saffransgrädden. Krydda med svartpeppar, oregano och hackad vitlök.

          Grädda långt ner i ugnen i 200° i 40 min.


          SAFFRANSSKORPOR

          100 g smält smör
          2 pkt saffran á 0,5 g
          2 ägg
          1,5 dl socker
          5 dl vetemjöl
          1,5 tsk bakpulver
          1,5 dl grovt hackade hasselnötskärnor

          Rör ihop smör och saffran. Blanda i ägg, socker, mjöl, bakpulver och nötter. Rulla ut degen i 3 längder, lika långa som plåten. Grädda i 200° i mitten av ugnen ca 10 min. Ta ut och dela i sneda bitar. Rosta dem i 175° ca 10-15 min, tills de fått en gyllenbryn yta. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat.

          SAFFRANSKAKA

          6 ägg
          200 g smör eller margarin
          4 dl strösocker
          1 pkt saffran á 0,5 g
          1 msk vanillinsocker
          2 tsk bakpulver
          4,5 dl vetemjöl
          0,5 dl mjölk

          Glasyr:

          3 dl florsocker
          50 g smält smör eller margarin
          2 msk vanillinsocker
          4 msk kakao
          2 msk kaffe

          Smöra och bröa en långpanna. Dela äggen och lägg vitorna i en skål. Spara gulorna i ett annat kärl. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt gulorna en i taget och sedan den stötta saffranen. Vispa allt väl. Blanda mjölet med bakpulver och vanillinsocker. Sikta ner blandningen i smeten, växelvis med mjölken. Vispa vitorna till toppigt skum och vänd ner dem i smeten.

          Bred ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 175° ca 35 min. Känn med en sticka, om den känns torr då är kakan färdig. Låt svalna under duk.

          Blanda under tiden glasyren och låt den stelna litet innan den breds över kakan.


          Har testat alla recepten själv. Gotti-gotti!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-07-2025, 01:26
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon