SAFFRANSKAKOR
Nr 1
50gr smör eller margarin 1 dl mjölk 2 ägg 2 dl socker 1 paket saffran 3 dl vetemjöl 1½ tsk bakpulver florsocker
Smörj o bröa form. Smält fettet o häll i mjölken,den kan gärna bli lite varm, vispa ägg o socker poröst, tillsätt saffran mjölken med fettet. Blanda i mjölet med bakpulvret rör ner i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen 175 g i 35-40 min Sikta florsocker över kakan vid servering.
Nr 2
2 ägg 3 dl socker 4 dl mjöl 2 tsk bakpulver 1 dl mjölk 200 g smält margarin 1 påse saffran
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda i äggsmeten tillsammans med det smälta margarinet. Grädda 175 grader i ca 45 minuter.
Nr 3
200 g margarin eller smör 1 pkt saffran à 1/2 g 1 sockerbit 2 ägg 3 dl socker 1 1/2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver ev florsocker 1. Sätt ugen på 175 grader. Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 2. Smält matfettet och låt det svalna. 3. Stöt saffranet tillsammans med en sockerbit i en mortel. 4. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, matfett och mjölk. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner det i smeten. 5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. 6. Låt kakan vila i formen i 5 minuter och stjälp sedan upp den. Låt den kallna övertäckt av formen. 7. Sikta gärna över florsocker när kakan skall serveras.
--------------------
|