Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Saffran, Har fått krydda i present
          Ciczi
          Inlägg 27-04-2005, 07:10
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 836
          Medlem sedan:
          19-07-2004
          Medlem nr: 4 113



          Hej

          Fick en ask med saffran av goda vänner och nu undrar jag om någon har förslag på vad man kan göra med den? Skulle vara skoj att laga någon mat med saffran i. Har ni några recept att dela med er av?

          Ciczi


          --------------------
          Egenföretagande Trädgårdsingenjör. Besök www.tradgardsservice.com

          ********************************************************

          "Mest klorofyll vinner!!!"
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          brittmarie
          Inlägg 28-04-2005, 22:07
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 305
          Medlem sedan:
          20-08-2004
          Medlem nr: 4 339



          Saffransglass med hallonsås

          3 äggulor
          ½ dl florsocker
          ½ dl honung
          1 pkt saffran (½ g)
          1 dl vispgrädde
          2 dl matlagningsyoghurt

          Sås:
          4 dl djupfrysta hallon, ca 300 g
          florsocker
          ev vatten

          1 Vispa äggulor, florsocker, honung och saffran till en pösig smet.
          2 Vispa grädden.
          3 Blanda äggsmet, matlagningsyoghurt och grädde i en form.
          4 Frys glassen minst 6 timmar.
          5 Tina hallonen och kör dem i en mixer. Smaksätt med florsocker. Späd med vatten om såsen är för tjock.
          6 Ta fram glassen 5 minuter före servering och servera med hallonsåsen till.



          Hedmans Saffran-Vanilj och Honungssnaps

          1 kuvert äkta saffran
          1 vaniljstång
          Honung
          Brännvin Special

          Stöt saffran i en mortel och häll i brännvin så att det löser sig. Häll över i en glasburk. Snitta vaniljstången och gröp ur kärnorna. Lägg ner allt detta i burken - på med locket och låt burken stå två veckor. Sila essensen genom ett kaffefilter och blanda ut med Brännvin Special till lagom smak. Koka upp honung och tillsätt även detta efter smak. Låt stå en vecka och sila sedan genom kaffefilter några gånger. Snapsen är vackert gul när den klarnar.



          Squashgatäng med saffran (4-6 personer)

          1/2 påse Saffran
          5 st. medelstora Squash
          12 msk olja
          5 st ägg
          Salt och Peppar

          Skala och skär squashen i tunna skivor. Skala och hacka lökarna.
          Stek lökarna i olja tills de får en gyllene färg, tillsätt sedan squashen och stek även dem.
          Lös saffranet i lite kokt vatten och häll den sedan över squashen.
          Knäck äggen i en skål och rör om ordentligt och tillsätt sedan salt och peppar. När squashen kallnat blandas äggen och squashen ordentligt.
          Häll oljan i en ugnsäker form och sätt in den i ugnen på 175 grader.
          När oljan blivit het tar du ut formen försiktigt och häller squashsmeten i den.
          Sätt in formen i ugnen igen och grädda i ca 45 minuter tills den är gyllenefärgad.


          --------------------
          " Vänlighet är den gyllene kedja som håller ihop samhället."
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 30-06-2025, 07:39
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon