När jag gjorde nässelplättar förra året experimenterade jag. Men nu har jag hittat receptet jag tänkte på när jag experimenterade, fast jag hade glömt att där skulle inte nässlorna förvällas först.
Receptet kommer från Allt om mat nr 6 1978, receptet är för 4 personer
1 liter nässlor
2dl vetemjöl
1 kryddmått salt
2 ägg
4dl mjölk
2msk smält margarin
Skölj och hacka nässlorna fint. Vispa samman mjöl, salt, ägg och mjölk.
Låt smeten svälla i en halvtimme. Blanda sedan i nässlorna. Smält margarinet och blanda i hälften, andra hälften smörjs plättlaggen med. Grädda små plättar eller tunnpannkakor och servera med lingonsylt (+ev. stekt fläsk)
På denna sida kan du också hitta en del nässelrecept + det finns en del kirskålsrecept mm.:
http://www.abo.fi/~kpurasjo/natur.htmSåg även att man hittar en del nässelrecept på ICA:s receptsök ifall man skriver in nässlor i någon av ingrediensrutorna där hittas nässelpaj, nässeltimbal, nässelrisotto, nässelbakad lax mm.
http://www.ica.se/