Min syster gjorde jättegoda lavendel och chokladskorpor för ett par år sedan. Udda smak som vann i längden...Jag minns dem än så det vattnas i munnen...
Nere i Skanör (i Skåne) kan man köpa liknande Herbamare, som är alldeles grönt, det syns inte vad det är som är i det, inga blad eller något, allt bara finmalet....Undrar hur man gör sådant...
Myntasalt....mumsigt....
Jag har en hibiskus som blommade nu...ska ta vara på blomman efter den har blommat klart och slänga ner i saltet. Det finns ju en hel del teer med hibiskus i oxå. Kanske det finns enbart hibiskus"te" som man kan använda.
Gräslök och rödlök salt? Det ska jag göra....Gud vad sugen jag blev....
Citron, chilisalt finns oxå i handeln...det kan ju inte vara svårt att göra själv..
Vad fint det måste vara att ha en genomskinlig saltkvarn med salt och torkade örter...
NÄÄÄÄÄ, nu har jag inte tid att sitta här....nu ska jag göra salt!
|