Jag gillar enkla snabba bjudmiddagar och lite traditionellt kanske, med räksallad: Marinera räkorna ett dygn innan servering i pressadvitlök, vitt vin och lite tabasco, Sila av och blanda med massor av gröna ärtor, tomat utan inkrom och finhackad isbergssallad. Krämig rhode island-variant på turkisk yogurt, ketchup och lite tabaco till. Smaka av med salt och peppar.
Varmrätt: Kycklingbröst i en smord ungssäkerform, blanda 1-2 Kvibille gräddädel med 2-5 dl grädde och gratinera på 215 gradet i ca 30-45 minuter. Serveras med ris eller pressad potatis. Snyggt med en färgglad paprikasallad till. Salt och svartpeppar på kycklingen.
Efterätt: Konserverade päronhalvor med 2-3 bitar aftereight över in i ugnen tills chokladen precis börjar smälta. Serveras med vispgrädde eller god vaniljglass.
Mvh Fenja
--------------------
"För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud. Det har katten aldrig glömt."
|