Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Tjejmiddag, mat tips?
          labarradepan
          Inlägg 26-08-2005, 22:05
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 456
          Medlem sedan:
          10-04-2005
          Medlem nr: 5 371



          Nästa lördag ska jag ha tjej middag hos mig. Tänkte ha 3 rätters.. är det nån som har nått tips? kom gärna med förslag o recept.

          tongue.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 27-08-2005, 12:23
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Förrätt




          HUMMERSALLAD MED MANGO OCH AVOKADO I LIMEDRESSING

          6 PERS



          3 humrar eller andra skaldjur ca 100 gr/pers

          1 stor hackad mango

          1 stor skivad avokado

          8 cm finstrimlad purjo

          1 fint hackad röd paprika

          flingsalt och nymald svartpeppar

          Ciabattaskivor, olivolja, flingsalt.

          Dressing:
          Saft av 1 lime
          ½ dl olivolja
          1 tsk flyt honung
          salt och sv.peppar

          Tag bort skalen från hummerstjärtarna och lyft ur köttet.
          Avlägsna den svarta strängen som löper längs med stjärten.
          Skiva stjärten i fina bitar.
          Blanda med övriga ingredienser.
          Salta och peppra efter smak.
          Vispa ihop dressingen och slå den över salladen.
          Rör om och låt stå i kyl 15 min.
          Fördela salladen i höga glas med kloköttet överst.
          Servera med ugnsrostade skivor av ciabatta, med lite olivolja och flingsalt på.


          Varmrätt



          GREKISK KYCKLING 4 port.



          4 st kycklingfiléer
          ca 1 tsk salt
          1 krm sv.peppar
          50-100 gr fetaost
          1 tsk basilika
          2 dl grädde
          svarta oliver


          Sätt ugnen på 225 gr.
          Lägg kycklingen i en smord form
          Strö över salt, peppar, smulad ost och basilika.
          Stek i ugnen 20-25 min.
          Garnera med oliver
          Servera med ris eller pasta och sallad.

          Dessert

          FRUKT I GELÉ 6 port


          10,5 gelatinblad, vatten till blötläggning
          3,5 dl vatten
          1 dl ananasspad
          0,5 dl citronsaft
          2 dl likör ex. grön curaco
          6 ananasringar
          30 blå druvor

          Garnering: vispgrädde, druvor och ananas.

          Alkoholfri variant: Byt ut vatten och likör mot 5,5 dl päroncider.

          Lägg gelatinbladen i blöt 5 min. i kallt vatten.
          Blanda vatten, ananasspad och citronsaft i en kastrull.
          Krama ur gelatinbladen lätt och lägg dem i fruktspadet.
          Värm försiktigt tills gelatinen smält, tillsätt likören när det svalnat något.
          Häll en bottenskyla av blandningen i efterrättsglas och ställ att stelna i kylen.
          Skär under tiden ananas i bitar och dela och kärna ur druvorna.
          Lägg frukten på gelén och häll på ett lager till av blandningen tills den täcker frukten. Låt det stelna igen.
          Gör ytterligare ett lager.
          Garnera med en klick grädde och lite frukt.


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 15:48
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon