En variant:
Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna tillsammans med lite dragon. Skiva några morötter (1-2 per person) och låt dem fräsa med de sista minuterna. Häll på en burk krossade tomater och låt det småputtra i någon minut. Avsluta med att röra ner en klick mini creme fraiche (den som går att koka). Salta efter smak. Servera med ris e.d. Man kan även prova stoppa i lite champinjoner, paprika eller andra grönsaker man gillar. Lite vitlök är heller aldrig fel.
En annan variant:
Stek kycklingfiléerna i en stekpanna med en skvätt matolja tillsammans med massor av torkad salvia. Lägg över dem i en ungssäker form. Hacka några paprikor (1/2-1 paprika per person) och strö över kycklingfiléerna. Koka under tiden upp 3-4 dl vatten i en kastrull. Smula ner en buljongtärning (valfri sort) och lite torkad salvia. Red med några matskedar idealvetemjöl och avsluta med 1-2 dl grädde. Smaka av såsen med cayennepeppar. Häll såsen över kycklingfiléerna och ställ formen i ugnen på 175 grader i en kvart. Om man bara ska ha ett par filéer kan man göra hela rätten i stekpannan i stället (häll på paprika och sås när filéerna är stekta och låt stå på svag värme med lock), och då gör man hälften så mycket sås. Den här rätten är lätt att göra till många, då man kan steka kycklingen och göra såsen i förväg. Sedan värmer man den i ugnen precis innan den ska serveras.
--------------------
|