CITAT (netaave @ 08-09-2005, 15:01)
CIDERBRÄSSERAD KYCKLINGFILÉ
4 kycklingfiléer á 150 gr
3 dl halvtorr äppelcider
4 aromrika äpplen
1 morot
1 gul lök
1 liten purjo
½ dl kycklingfond
2 dl grädde
2 msk smör
salt och peppar
TILLBEHÖR:
2 röda och 2 gula paprikor, ruccola, färsk mejram och jasminris.
Sätt ugnen på 250 gr, dela och kärna ur paprikorna och lägg dem i ugnen med den kupade sidan upp tills de svartnar 20-30 min. Lägg dem sedan i en bunke med plastfilm på i 20 min. Skala dem.
Skala kärna ur och klyfta 3 äpplen. Skala morot och lök, ansa purjon dela i mindre bitar, skiva moroten tunt. Lägg äpplen och alla gröns utom paprikorna i grytan, slå på äppelcidern och kycklingfond låt allt bräsera under lock i 15 min.
Putsa filéerna, salta och peppra och bryn dem runtom i fettet, lägg över dom i grytan och koka ytterligare 10 min. Lyft upp dem och håll dem varma.
Häll grädden i såsen och koka 5-10 min. Sila och pressa gröns. gm silen, hetta upp den igen och vispa den skummig före servering.
Skär de sparade äpplet i skivor och stek dem i smör. Strimla paprikorna. Skär filéerna i sneda skivor.
Lägg upp på varma tallrikar, paprika, äpplen, kyckling och ruccola. Skeda såsen runt, garnera med mejram och servera med riset.
åh, den här verkar jättegod! den ska jag prova!