Okidoki!
Milda saltgurkor.
LAG: 4 1/2 liter vatten
1/3 liter ättikssprit
3 1/2 dl salt
1 tsk alunpulver
2 tsk vinsten
4 kg gurkor
sv.vinbärsblad
körsbärsblad
dilkronor
pepparrot (lite)
hel vitpeppar 1 msk
Koka lagen och låt den kallna,
borsta gurkorna rena
skölj blad och dillkr.
varava gurkor, blad, dill och
kryddor.
Häll lagen över gurkorna
Gurkorna blir jättegoda och jag har gjort dem förut
för ca hundra år sen.
I år har jag så mycket gurkor att jag måste göra
efter lite olika recept.
Och jag tänkte att jag skulle kunna slippa undan
den där vinstenen eftersom jag inte har den hemma
F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri☺ /Gillan,zon 3-4
De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!