Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Plommonlikör och efterrätt, Skickat av: Maggan 22 september 2002
          Göran Carlsson, ...
          Inlägg 31-10-2002, 23:27
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 154
          Medlem sedan:
          30-10-2002
          Medlem nr: 6



          Plommon innehåller för lite syra för saft. Vissa körbär passar för saftkok, andra inte. Bigarråsaft och plommonsaft är nog lika ent i smaken. En god likör kan man göra av plommon: Skölj och halvera plommon och tryck ner dem tätt i en glasburk med bra lock, krossa tio-femton av kärnorna och lägg dem i burken. Häll på enkel konjak så att det täcker. Låt det stå och dra några veckor i rumsvärme. Ät de inlagda plommonen som efterrätt med glass, eller använd dem som fyllning i kaka, paj eller tårta. Plommonkonjaken ska stå mörkt i en försluten flaska. Skilj av bottensatsen efter ett par månader. Sedan är det tålamodet som avgör hur god likören blir. Min är från -96 och smakar riktigt bra.


          --------------------
          <span style='font-family:Arial'><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:red'>
          Göran Carlsson
          gc@odla.nu
          </span></span></span>
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 08:14
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon