CITAT (mulle @ 29-09-2005, 14:37)
Jag var på en stor trädgårdsfest i Danmark där det, utöver snaps och öl, bjöds på en enda rätt nämligen lökpaj i mängder. Det var så gott att det sedan dess har varit en av mina favoriter:
Klä bottnen på en lite större fyrkantig pajform med pajdeg (smördeg), förgrädda i ca 10 minuter så att den får lite färg.
Skala 5-6 stora gula lökar, skär i strimlor och bryn dem mjuka i panna eller ge dem en omgång i mikron.
Gör en smet av 2 ägg, 2 dl vispgrädde och 2 dl riven ost.
Bred ut löken i formen, häll på äggstanningen och grädda tills smeten tjocknat och pajen har fått en gyllenbrun färg.
Mums och sååå billigt. Jag brukar äta med en klick kall craime fraiche på...
Mulle
Jag brukar göra något liknande, fast med tunt skivad squash i också, jättegott!!
Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.