Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vegetarianmingel!, vegetariska biffar?
          lena:-)
          Inlägg 30-09-2005, 17:32
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 440
          Medlem sedan:
          30-03-2004
          Medlem nr: 3 110



          Hej på er alla som brukar göra vegetariska biffar!
          Vad har ni för recept? De som jag provat brukar bli en sörjig massa som är svårhanterbar, faller isär, bränns vid, och smakar alltsom oftast...sörja! wacko.gif wacko.gif wacko.gif
          Sörjer detta gör jag eftersom jag alltsomoftast har vegetarianer vid bordet , och biffar är smart att laga till och ha på lut i frysen.
          TIll julen gör jag alltid Aubergineköttbullar, jättegoda men en prövning för tålamodet. Detta delar jag gärna med mig av, men tar tacksamt emot goda lättlagade recept som är väl beprövade!

          hm, nu har SR tagit bort receptet......jag får skriva av det och lägga in det lite senare...... wub.gif wub.gif

          Nu är det senare wub.gif Och jag hittade det på SR dessutom fast med lite annat tillbehör. Jag brukar ta vanlig lagrad ost, och inte ta ansjovisspad heller.
          Karins aubergineköttbullar


          --------------------
          ”Saliga äro de som inte väntar sig något alls av livet, ty de skola icke bli besvikna.”
          citat från "farmor Levengood"
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Susanne i Linköp...
          Inlägg 30-09-2005, 21:57
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 048
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 61



          Efter nästan 20 år som lacto-ovo-vegetarian säger jag bara: INSTÄMMER! Biffar och andra köttimitationer, bläää.

          När det går att göra så goda grytor! Kryddningen är det viktigaste tycker jag, en av mina favoriter är kikärtsgryta med marockansk kryddning (spiskummin och kanel). Tyvärr finns inget recept, jag gör den på känn, men ungefär så här brukar jag göra:


          En lagom mängd kikärtor läggs i blöt över natten, eller några timmar i alla fall.

          Kikärtorna får koka i tryckkokaren (går även utan tryckkokare förstås) i ett par timmar eller tills de börjar gå sönder lite (jag gillar inte knaperkokta kikärtor).

          Ibland tillsätter jag lite linser mot slutet av kokningen. Ibland blandar jag i lite bönor också (de måste förstås blötläggas de med).

          De kokta kikärtorna/bönorna/linserna blandas med lagom mycket krossade tomater. Andra grönsaker är också gott i, t ex broccoli, skärbönor, okra, vattenkastanjer, rotfrukter... lite potatis är också tillåtet!

          Salta efter smak. Krydda ordentligt med malen spiskummin och kanel. Peppar eller tabasco kan också vara gott. Och lite andra kryddor ibland.

          Ibland gör jag en helt annan kryddning och byter ut spiskumminen och kanelen mot korianderblad (snål som jag är kör jag med inlagd på burk).

          Serveras med gott ris och gärna lite sallad (inte för mycket för min del, tack, jag är trött på sallad!). Köttätare matas med skinka i skivor som tillbehör.


          --------------------
          Alla morgondagens blommor gömmer sig i de frön som sås idag.
          Kinesiskt ordspråk
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          lenasch   Vegetarianmingel!   30-09-2005, 17:32
          gammelnalle   vofför "biffar"?? Grytor är enklare.....   30-09-2005, 19:14
          gammelnalle   En alldeles sann historia: Vi snackar nu om ca 25...   30-09-2005, 22:27
          rosita   Jag brukar steka palsternacksbiffar eller kålrotsb...   01-10-2005, 06:54
          Gurkan   Grytor är så tråkigt ... Jag brukar göra små lin...   01-10-2005, 18:07
          lenasch   Vofför biffar........jo för att dom är bra att ha ...   01-10-2005, 19:45
          Gurkan   Nix, ingen kokning. Bara blöttläggning sen i mixer...   01-10-2005, 22:42
          Susanne i Linköping   Såklart att man kan använda kikärtor på burk om ma...   02-10-2005, 08:40
          Susanne i Linköping   Det slog mig just att i min kikärtsgryta inte inne...   02-10-2005, 08:49
          Whiskuchi   Jag brukar finriva morot och lök, blanda i ägg (är...   05-10-2005, 17:16
          netaave   Tibitansk dödsgryta Buljongkokta linser, kikärtor...   15-01-2006, 19:58
          netaave   Vegetariska "köttbullar" Vatten och sal...   15-01-2006, 20:05
          netaave   Svampbiffar 2,5 dl finhackad blandsvamp (2 brk á ...   15-01-2006, 22:08
          evelina   Chili sin carne 4 port. 1 grön paprika 1 röd p...   16-01-2006, 17:21
          ariana   Rödbetsbiffar tycker jag är godast ...   15-02-2006, 21:39
          johanna_zon3   Hej! Lyxigt att få tillgång till andras beprö...   13-03-2006, 18:35
          Annkina   TACK FÖR DETTA RECEPT!!...   15-03-2006, 15:45
          heracleum   Hej. Jag sitter inte på nåt speciellt recept sådä...   02-04-2006, 22:37
          Rapchic   på tv3 s hemsida finns det recept från 'du är ...   04-04-2006, 11:57
          Scout   Det här har folk säkert redan kommit på men: Om m...   08-04-2006, 16:52


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 19:53
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon