Om den är billig beror så klart vad man har som "standard" i sitt kök. Hos mig känns den som ett billigt och smidigt alternativ.
Currykorv
1 pkt prinskorv, delas i mindre bitar 1 röd paprika, tärnas 1/2-1 gul lök, hackas smör curry mjöl 5 dl mjölk 1 köttbuljongtärning ev. salt och peppar
Bryn korv. lök och paprika i en stekpanna. Smält upp en ganska stor klick smör i en kastrull. Häll i curry i önskad styrka och låt puttra i smöret en liten stund. Gör en bottenredning genom att hälla i lite vetemjöl i smör/curryblandningen. Häll på mjölk till önskad såskoncistens (kokas upp). Lägg i en köttbuljongtärning. Häll i korv, paprika och lök. Smaka av med salt och peppar. Servera till ris eller pasta
--------------------
MvH Jessica, zon 3-4 Småland
Länge leve doften, färgen och odlingsbarheten!
|