Sätt ugnen på 200 gr Tina och kavla ut smördegsplattorna tunt. Bryn kycklingfiléerna tills de fått fin färg runt om. Lägg dem på varsin smördegsplatta tillsammans med en tjock skiva blå castello. Vik ihop paketen och pensla dem med uppvispat ägg och grädda i 20 min.
Skiva tomater och lök tunt, varva på ett fat och ringla över olja och vinäger, garnera med basilikan. Servera t.ex. med Hasselbackspotatis (den kan man även göra på kokt kall potatis om äter med lågt GI). Lägg potatisen i en träslev och skiva tunt, men inte riktigt igenom. Pensla med smält smör på den skivade sidan och strö över skorpmjöl kryddat med salt & peppar. Grädda i 225 gr tills de får fin färg.
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244
Idag har vi gjort skinkstek i lergrytan med lök och morötter. Kokt potatis, äppelmos och brytbönor till och så sås gjord på vätskan som blir i grytan + lite grädde och smaksatt med soya, salt och peppar. Mums filibabba!