Hittade receptet nedan. Har någon provat det? Låter gott i alla fall. Men vad är "ljust basmjöl"?
PEPPARKAKSPAJ (4 port.)
Pajdeg:
2,5 dl ljust basmjöl 0,5 tsk bakpulver 100 g smält smör 2 msk socker
Fyllning:
1 ägg 1 dl socker 1 dl creme fraiche 0,5 påse pepparkakskryddor 2 äpplen
Blanda mjöl, bakpulver och socker. Rör ihop mjölblandningen med det smälta smöret. Tryck ut degen i en pajform ca 23 cm i diameter.
Vispa ägg och socker tills det blir litet pösigt, tillsätt creme fraiche och pepparkakskryddor. Häll i fyllningen i formen och garnera med äppelklyftor. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter. Låt pajen svalna och servera gärna med en klick grädde.
|