Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Skinktips
          Rossi
          Inlägg 10-12-2005, 13:27
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 5 855
          Medlem sedan:
          11-05-2004
          Medlem nr: 3 584



          Det bar sig inte bättre än att jag vann en 4,3 kilos julskinka igår. När vi annars köper julskinka så brukar vi köpa lättrökt. Den skinkan jag vann verkar vara helt opreparerad. På förpackningen står ingen info överhuvudtaget mer än tillverkarens namn. (Verkar vara ett litet svenskt slakteri som jag aldrig hört talas om.)

          Vad ska jag nu göra med skinkan? Ska jag bara behandla den som vanligt, d.v.s. jag brukar ta folie om och sen in i ugnen? Men jag är rädd för att jag kommer att sakna den rökta smaken. Kan jag själv preparera den på något sätt innan jag kör in den i ugnen?

          Alla tips emottages tacksamt!
          smile.gif


          --------------------
          Skåne zon 1
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Rossi
          Inlägg 10-12-2005, 14:03
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 5 855
          Medlem sedan:
          11-05-2004
          Medlem nr: 3 584



          Jo, jag vet hur man tillagar en vanlig julskinka. Jag tycker att skinkan blir bäst av att tillagas i ugn men det är ju en smaksak. Visst griljerar jag den efteråt.

          Men den här skinkan verkar vare sig vara lättrimmad, lättrökt eller något annat. Den har förmodligen inte sålts som JULskinka heller utan helt enkelt som en styckad del av grisen rätt upp och ner.

          Jag gick in på charkuteriets hemsida

          http://www.alfredkottochark.com/

          och i sortimentet står inget om just julskinka. Inte säljer de till privatpersoner heller.

          Jag får väl stoppa in den i ugnen och göra som jag brukar och se hur det blir.


          --------------------
          Skåne zon 1
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-06-2025, 10:27
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon